peddel Disciplines

Bij kanovereniging de Hydronauten hebben we vier actieve disciplines in het kajakken. Dus veel mogelijkheden als je een leuke outdoor sport zoekt!

vier verschillende disciplines

De enige overeenkomst is dat er een peddel gebruikt wordt

Van het rustigere toervaren en SUP, tot aan het actievere sprint en intensieve kanopolo. Voor ieder wat wils bij ons. Dus als je een leuke outdoor sport in Leeuwarden zoekt, ben je bij ons aan het goede adres. De overeenkomst tussen de sporten is dat je op het water zit, geniet van de buitenlucht en je voortbeweegt met een peddel.

KANOPOLO

Kanopolo is een water- en balsport. Het is een combinatie van kajakken en waterpolo, met elementen van basketbal en rugby. Het is de bedoeling, net als bij veel balsporten, om zo veel mogelijk doelpunten te maken.
Doe ook eens mee met een potje!

SUP

SUP staat voor Stand Up Paddling (SUP) en wordt ook wel peddelsurfen genoemd. SUP'ers staan op een SUP-board, een soort surfplank, en bewegen zich voort door gebruik te maken van een peddel.
Lijkt dit jou ook SUPer?

TOERVAREN

Toerkajakken is een recreatieve manier van kajakken. Hierbij vaar korte rondjes, dagtripjes of langere tochten en geniet je vaak van de natuur in Friesland of daarbuiten.
Toer eens lekker mee.

KANOSPRINT

Zo! Dat gaat snel... in een smallere boot met de focus op tempo varen. Hier was de club ooit groot in. De discipline is herboren en weer aan het groeien.
Waar wacht je nog op?

EXOTISCHE UITSTAPJES

Soms doen we een uitstapje. Brandingvaren, wildwater, zeekajakken. Dat is het mooie van een vereniging, de collectieve ervaring is groots.