KV Hydronauten
Tourvaren

Tourvaren


Door de natuur of door de stad. Bij toervaren vaar je een tocht. In Leeuwarden en omstreken, in Friesland of daarbuiten. Gezellig met een groep of lekker in alle rust alleen.

Toervaren bij de Hydronauten

Het toervaren als sport wordt al lang uitgevoerd bij de vereniging. Het is erg rustgevend of juist erg gezellig. Vanaf het clubgebouw zijn er tal van mogelijkheden: grote of kleine afstanden, natuurgebieden, rivieren, kleine stroompjes of juist midden in de binnenstad door de grachten.

Wat je wens ook is, binnen het toervaren zijn er altijd mogelijkheden. Er is binnen de vereniging veel ruimte voor initiatieven vanuit de leden. Denk hierbij aan georganiseerde toertochten, club-weekenden en het maken en werken aan kajaks.

Toervaren bij de Hydronauten
photophotophoto

Makkelijk leren kajakken of kanoën

Elke week zijn er op de donderdagavond en zondagochtend groepjes die tochten varen. Daarnaast zijn er diverse opleidingslijnen binnen de vereniging. Van de introductiecursus, naar kanovaardigheid A en B. Hierbij word veel aandacht besteed aan de juiste techniek en de behendigheid in de boot. Wij geloven in goede begeleiding waarbij iedereen op zijn eigen tempo kan varen.

Binnen onze vereniging zijn allerlei mensen actief: jong en oud, mensen die al heel lang varen of nog maar kort. Iedereen is welkom.

Makkelijk leren kajakken of kanoën