Door Gerard Hoeksma

Ik speel zelf nu al drie jaar kanopolo bij de Hydronauten en ik heb één keer eerder een toernooi gespeelt, maar dat was niet tegen en met leeftijdsgenoten. Ik werd gevraagd of ik mee kon doen bij het jeugdteam van Alkmaar op 8 oktober bij een toernooi in den haag, omdat ze één speler te kort kwamen. Ik heb hier op natuurlijke ja gezegd. Toen de dag aanbrak dat ik het toernooi zou spelen was ik nogal nerveus, omdat dit de eerste keer weer een toernooi was in twee jaar. Toen ik daar was en het team ontmoet had wist ik al dat dit een leuk toernooi zal worden, want ik kon al voor de eerste wedstrijd al goed opschieten met de jongens. Toen ik met iedereen kennis had gemaakt moest ik een kano uit proberen of alles wel goed zat en alles. Het was wel even wennen met de boot en dat de peddel in een andere hoek stond. We hebben in totaal vier wedstrijden gespeelt waarvan we jammer genoeg geen één van hebben gewonnen. Persoonlijk vond ik de 2e en de 3e wedstrijd het spannendst. De 2e wedstrijd vond ik het spannendst omdat we tegen een team speelde die vergelijkbaar was met die van ons. We hebben beidde heel hard moeten knokken om te kunnen scoren. Bij de 2e wedstrijd hadden we ook bijna gewonnen, maar in de laatste twee minuten stonden we achter waarvan we het niet meer konden inhalen. En de 3e vond ikzelf spannend omdat we deze keer tegen een wat moeilijker team moest, maar wat ik het leuke eraan vond is dat ik beter weet hoe en wat ik moest doen. Ik kwam in verschillende situaties terecht waardoor ik veel over verschillende posities te weten kreeg. Jammer genoeg hadden we deze potje dik verloren, maar we hadden wel een leuk potje. Na het laatste potje moest ik ook direct weg, omdat we twee en een half uur in de auto moesten zitten ik heb dus na het douchen nog snel afscheid genomen van mijn team en naar huis gegaan. Naar de rit huis zat ik nog steeds te denken hoe leuk het was, het was één van mijn beste ervaringen met deze sport.