Toertocht Weerribben 26-06-2021

Verslag Weerribbentocht 26-06-2021, geoganiseerd door de toercommissie van de KV De Hydronauten. Met Marco Bisschop als tochtleider.

Door Minke Hoeksma

De ochtend begon bewolkt en ik hield er rekening mee dat we zo nu en dan een buitje zouden krijgen en volgens het weerbericht was er ook kans op onweer. We hadden 8 uur afgesproken bij de club. Anneke ging mee met haar eigen auto, Jan kwam met zijn eigen auto. Klaas en ik (Minke) reden met hem mee, Marco, onze reisgids van deze dag kwam ook met zijn eigen autu en Alie, Lisanne en Theo reden met hem mee. Een leuk gemixt groepje van 4 dames en 4 heren. Nadat we alle kano’s op de karren hadden geladen, waren we rond 8.30 uur klaar om te vertrekken. Na een uurtje rijden kwamen we aan op onze bestemming bij De Weerribben achter Kalenberg. Toen we de uit de auto stapten brak de zon door en was er geen wolkje aan de lucht te zien en werd het meteen benauwd warm. Nadat alle kano’s van de karren waren geladen en iedereen op het water was, zijn we vertrokken.

 

We zaten meteen midden in de natuur, een bosrijk gebied met smalle slootjes, hoge rietkragen en heel mooi helder water vol met pompeblede oftewel waterlelies met hun mooie witte bloemen en niet te vergeten de steekvliegen, die ook erg blij waren met onze komst. Ze hadden grote dorst. Verder was het een genot om naar de vogeltjes tussen het riet te luisteren. Marco vertelde ons onderweg over de natuur en de geschiedenis van De Weerribben. We hadden mazzel met een boswachter in ons midden.

 

Precies op schema om 12 uur kwamen we aan bij ons lunch-plekje. Nadat een ieder klaar was met eten en Alie was uitgezwommen, zijn we weer verder gegaan met onze tocht. We kwamen door smalle slootjes vol met krabbescheer. Het was bezaaid met die plantjes die als gras uit het water torenden, het waren er zo veel, dat je je in een ander land waande. ‘Sprookjesachtig mooi’, is de beste omschrijving denk ik.

 

Om half vier zat de tocht van 17,5 km er op en een ieder had een voldaan gevoel. We waren het er allemaal over eens: “dit was het ultieme vakantiegevoel”. Nadat we alle kano’s hadden opgeladen, hebben we bij café De Weerribben wat genuttigd en zijn daarna weer teruggereden naar Leeuwarden en volgens schema 18.00 uur weer terug bij de kanoloods.

Ik denk dat als ik zeg dat het een dag was om niet meer te vergeten, dat ik dan voor iedereen spreek. Een perfecte dag met perfect weer en gezellige mensen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *